За нас

Мисија и Визија

Third board meeting, 29 December 2017, Tetove

Кои сме ние?

Виѓиленца Абази

Член на одборот

Елмедина Абдулахи

Член на одборот

Библиотекарка во Универзитетот ЈИЕ. Има мастер во Јавна Администрација од истиот универзитет. Исто така, член e на одборот во “Nëna dhe Fëmija”.

Флорент Мусаи

Член на одборот

Програмер во SAP SE, Германија. Завршил Електротехника и Информатичка Технологија на Технолошкиот Универзитет во Виена.

Ментар Махмуди

Претседател

Истражувач во Audi AG. Претходен Подокторски @ EPLF, Швајцарија. Д-р од Универзитет на Калифорнија, Мерсед со експертиза во вештачка интелигенција и роботика.

Фисник Мусаи

Член на одборот

Одговорен за планирање на електричната мрежа во Баварија во Bayernwerk AG, Германија. Дипломирал по Електротехника и ИТ Технологија на TU Vienna.

Сами Мехмети

Член на одборот

Вонреден професор на Правниот факултет при УЈИЕ во Тетово. Има докторирано во областа на правната историја во Правниот факултет на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

Агон Мемеди

Потпретседател

Истражувач/ докторант на ТУ Берлин. Фулбрајт алумен во UCLA.

Блерта Ахмеди Арифи

Член на одборот

Доцент по Казнено Правово Правен Факултет, УЈИЕ.

Бесим Мехмети

Член на одборот

Архитект и основач во БМА. Вклучен во бројни наградени проекти, гостин-говорник на симпозиуми и неколку архитектонски настани. Дипломирал на Архитектонски факултет во Скопје.

Меннан Селими

Член на одборот

Вонреден професор и Истражувач во УЈИЕ. Претходен Подокторски @ University of Cambridge. Д-р од UPC BarcelonaTech and IST Lisbon.

Хана Мусаи

Член на одборот

Менаџер за консултантски банкарски регулативи во PwC GmbH, Германија. Магистер во Меѓународна Економија и Управување на Универзитетот во Бајројт.

Бурим Рамадани

Член на одборот

Раководител на процеси, методи, и софтверски алатки во CARIAD

Официјални Документи

Статут на ПЕНДА
ALB | MKD